Autorijles bij De Rijscholen Concurrent.
Duizenden zeer tevreden kandidaten gingen je voor!

 • Autorijles Rotterdam
 • Autorijles Barendrecht
 • Autorijles Spijkenisse

 • Autorijles Den Haag
 • Autorijles Zoetermeer
 • Autorijles Dordrecht
 • Rijles ook in avond + weekend
 • Vrouwelijke instructeur mogelijk
 • Hoge kwaliteit & lage prijzen

Wanneer begin je met autorijles

Zodra je 16,5 jaar bent mag je beginnen met autorijles volgen. Een rijopleiding bestaat uit 2 examens: Je theorie en je praktijk. Je mag al starten met je autorijlessen voordat je de theorie hebt behaald. Het is wel raadzaam om bij het starten van je praktijk alvast te leren voor je theorie. Zo kan je de theoretische stof direct toepassen in het praktijk, ook zal dat natuurlijk schelen in de aantal rijlessen dat je nodig zult hebben voor je rijbewijs. Je dient wel eerst je theorie examen behaald te hebben voordat we een praktijkexamen inboeken.

Proefles autorijles

Het is raadzaam om te kiezen voor een proefles als eerste autorijles. Waarom?

 1. Een proefles is een kennismaking met je vaste instructeur. Zo weet je of er een klik is tussen jou en de instructeur. Mocht jij geen klik hebben met de instructeur, dan kan je ervoor kiezen om overgeplaatst te worden bij een ander rij-instructeur! Je belt gewoon naar de klantenservice en vraagt om een overplaatsing.
 2. Indicatie aantal autorijlessen. Je krijgt na het volgen van de proefles een beter idee over hoeveel autorijlessen je nodig zult hebben om je rijbewijs te behalen.
 3. Keuze vervolgopleiding. De instructeur geeft je een advies over welk pakket het beste bij jouw past.

autorijles

Wat leer ik tijdens de autorijles

Tijdens je autorijles moet je best veel les onderdelen weten te beheersen. Het CBR stelt namelijk hoge eisen voor het praktijkexamen. En dat moet ook wel, gezien de aantal automobilisten die wij jaarlijks erbij krijgen op de wegen.
De les onderdelen worden stap voor stap door je rij-instructeur uitgelegd en door jou uitgevoerd. Alle les onderdelen moeten vaker worden herhaald, zodat het nog goed in de geheugen blijft en uiteindelijk een routine uitvoering wordt. De les onderdelen die je moet leren staan op je leskaart en je vorderingen worden door de rij-instructeur bijgehouden.
De beheersing van de onderdelen is per persoon verschillend. Zo zal persoon A meer lestijd spenderen aan bijvoorbeeld file parkeren dan persoon B en dat terwijl persoon B weer meer moeite heeft met het leren van de juiste kijkgedrag dan persoon A.

Wanneer doe ik praktijkexamen

De grote vraag is, wanneer mag ik mijn praktijkexamen doen. Dit is per persoon afhankelijk. Zoals je nu weet moet je verschillende onderdelen goed beheersen en heeft de één meer rijlessen nodig bij een bepaalde onderdeel dan de ander. Het CBR wilt al deze onderdelen toetsen tijdens het praktijkexamen. In het kort wilt het CBR dat je goed rijdt, gevaren kunt herkennen en daarbij juist handelt en dat je rijdt zonder iemand in gevaar te brengen. Zodra je hieraan voldoet ben je klaar om het praktijkexamen te kunnen doen.

Waarom kiezen voor De Rijscholen Concurrent

De rij-instructeurs van De Rijscholen Concurrent zijn ervaren, bekwaam en gedreven in hun vak. Zij weten waar het CBR op let tijdens het praktijkexamen en zijn daardoor de beste coaches die je helpen bij het behalen van je autorijbewijs!
Je krijgt autorijles van een vaste instructeur en je rijdt in een zeer goed onderhouden lesauto. Alle rij-instructeurs van De Rijscholen Concurrent zijn verzekerd tegen ongevallen inzittende, aansprakelijkheid jegens cursisten gedurende de autorijles en hebben een uitgebreide les(motor)voertuigenverzekering. Dat is wel zo fijn om te weten!!

Kwaliteit in rijvaardigheid

Een rijopleiding is kostbaar. Het is daarentegen wel weer een investering in je toekomst. Je rijbewijs halen is namelijk voor de meeste werkgevers een vereiste. De Rijscholen Concurrent biedt je kwaliteit tegen bodemprijs! Door te kiezen voor onze  acties kun je ook nog eens extra besparen. Een opleiding hoeft dus geen financiële dip meer te zijn. En daarnaast mag je een pakket ook per les betalen bij ons!

ACTIES

autorijlessen

Proefles € 30,- / 100 min.

1e t/m 10e les € 20,- / 50 min.

De Rijscholen Concurrent heeft de scherpste prijzen. Bekijk al onze pakketten en diensten. 

Ervaar het zelf! Meld je hieronder aan voor een proefles of bel ons 010-437 25 77.

 • Dit veld is bedoeld voor validatie en moet ongewijzigd blijven.

Lees reviews

Rijles gehad van Jimmy. In een half jaar geslaagd. Alles duidelijk uitgelegd gekregen en voldoende geoefend. Twee keer gezakt maar dit had niets te maken met de voorafgaande lessen en begeleiding van de instructeur. Derde keer ruim geslaagd! Doordat Jimmy freelancer is leek het alsof het zijn eigen rijschool was. Prima rijschool en instructeur dus.

Review1
Guido, Bergschenhoek

Ik vond het een fijne autorijschool en een goede rij instructeur. Ik heb alles goed geleerd en de sfeer was goed. Ik heb het in een keer gehaald. En de prijs was ook goed.

Review 2
Anoniem