Een spoedcursus rijbewijs, je rijbewijs behalen binnen 10 dagen. Hoe ideaal het ook klinkt, een spoedcursus is niet voor een ieder weggelegd. De Rijscholen Concurrent legt je uit waarom.

 

Spoedcursus rijbewijs is erg intensief.

Het idee alleen al, spoedcursus rijbewijs: Binnen een hele korte termijn je rijbewijs op zak. Het klinkt zo aanlokkelijk. Vergis je echter niet. Een spoedcursus rijbewijs is heel erg intensief. Wat een reguliere kandidaat leert over een periode van gemiddeld 6-10 weken doe jij dus binnen 10-15 dagen! Niet een ieder heeft de capaciteit in zich om in zo’n vaart de rijopleiding te doorlopen. Het is daarom van belang om eerst te ondervinden of je wel toe bent aan zo’n stroomversnelling.

Start spoedopleiding

Je  spoedopleiding start altijd met een proefles. Aan de hand van de proefles zal de instructeur een schatting doen van de aantal rijlessen dat je nodig hebt. Hierna zal het praktijkexamen CBR worden aangevraagd. En maak jij samen met de instructeur een planning voor de autorijlessen. Hoe vaak je per week lest en hoeveel lesuren achter elkaar, is afhankelijk van de aantal rijlessen dat je nodig hebt.

Strakke planning rijlessen

Tijdens een spoedopleiding zit je vast aan een strakke planning voor je rijlessen. Het is van belang dat je geen rijles mist/afzegt. Je dient flexibel te zijn in je dagen en tijden in de periode dat je opgaat voor je rijopleiding. Het is verstandig om je rijlessen in te boeken op doordeweekse dagen tot vijf uur. Je rijdt op deze manier al direct in de juiste verkeersdrukte als tijdens het praktijkexamen. En als het even kan, dan is het te adviseren om je rijopleiding te volgen tijdens jouw vakantiedagen.

spoedcursus rijbewijs

Kosten spoedopleiding

Bij de meeste rijscholen betaal je voor de spoedcursus rijbewijs een toeslag. De kosten zijn soms wel het dubbele gezien een reguliere rijopleiding. Bij De Rijscholen Concurrent is dat NIET het geval. Ieder lespakket is te volgen als een spoedopleiding of dan wel als een regulier opleiding.

Semi spoedopleiding

Voor een spoedcursus rijbewijs moet je voor de start al in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat. Heb je deze nog niet behaald of heb je de komende periode gewoonweg minder tijd om te lessen, dan zou je kunnen kiezen voor een semi spoedopleiding. Op deze manier start je al met je rijopleiding. En rij je 1-2 blokuren per week. Zodra je de theoriecertificaat hebt behaald of meer tijd hebt voor je autorijlessen, kan je het praktijkexamen aanvragen en een strakke planning maken voor de overige rijlessen dat je nog nodig hebt.

Het advies

Wij adviseren je om alleen te kiezen voor een spoedcursus rijbewijs als je hoge nood hebt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een baan waarbij je het rijbewijs snel op zak moet hebben. Ook als je door je dagelijkse bezigheden in tijdnood zit, is het te adviseren. Heb je het druk maar is het wel haalbaar om in een week 1-2 keer een rijles te plannen, dan is het advies om te kiezen voor een regulier opleiding. Dit geeft je namelijk minder stress.

Hoeveel rijlessen heb jij nodig?

Vraag vandaag nog een vrijblijvend proefles aan voor maar € 35,-/ 100 min.