Je mag al een tussentijdse toets doen wanneer je 16,5 jaar bent.

De Tussentijdse toets CBR ( TTT) is een rijtest dat verloopt als een echt examen, afgenomen door een examinator van het CBR. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het praktijkexamen en om eventuele nervositeit weg te nemen.

Bekijk het filmpje van het CBR hiernaast, om te zien hoe de tussentijdse toets verloopt. Dit geeft je van te voren een duidelijke beeld op wat je te wachten staat. En zullen de zenuwen misschien wel een stuk minder zijn.

  • Goede indruk hoe het echte examen zal verlopen
  • Groter kans op slagen voor het praktijk examen ( onderzoek SWOV)
  • Vrijstelling van bijzondere manoeuvres op het eerst volgend praktijk examen
  • Machtig De Rijscholen Concurrent voor het aanvragen van je tussentijdse toets CBR.
  • Na ontvangst van je betaling en machtiging zullen wij de toets in overleg met je instructeur inboeken. Heb je dagen of tijden waarop je verhinderd bent voor het examen, meld dit dan bij je rijinstructeur of bij de klantenservice.

Verloop van een Tussentijdsetoets.

De T.T.T. duurt in totaliteit ca. 55 minuten. Een kwartier hiervan is gereserveerd voor de introductie met de examinator en voor de toelichting op de uitslag en bespreking van het zelfreflectieformulier na de toets. Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen.

Uitslag T.T.T.:

Na afloop van de toets krijg je advies over de examenonderdelen waaraan je nog wat extra aandacht moet besteden. Per examenonderdeel brengt de examinator een advies uit. Samen met je rij-instructeur zal je nu de opleiding gerichter afronden. Als je een positief advies krijgt over het onderdeel bijzondere manouvres levert het je een vrijstelling op voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgende praktijkexamen.

Neem ook eens een kijkje op:


Hoeveel rijlessen heb jij nodig?

Vraag vandaag nog een vrijblijvend proefles aan voor maar € 30,-/ 100 min.