AVB examen

Wat is AVB examen?
AVB examen staat voor Motor Voertuig Beheersing. Het AVB examen is het eerste praktijkexamen dat je doet tijdens je motor rijopleiding. De AVB motorrijlessen worden gegeven op een parkeer oefenterrein in Rotterdam. Hier leer je de AVB motor rijlessen te beheersen d.m.v. een aantal oefeningen. Het AVB examen duurt ongeveer 20 minuten. En vindt plaats op een parkeer oefenterrein in Rotterdam.

Ben je in het bezit van een geldig Nederlands of Europees autorijbewijs, dan hoef je voor het AVB examen niet in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat. Slaag je voor het AVB examen dan is de resultaat 1 jaar geldig. Binnen deze termijn zul je de motorrijopleiding moeten afronden met het laatste praktijkexamen en – als nog niet behaald – een theorie examen motor.

Ja, ik wil een motorrijles!
avb examen

AVB examen

Het AVB examen bestaat uit 12 motoroefeningen. Deze AVB motor oefeningen worden onderverdeeld in 4 groepen (clusters). Tijdens het AVB motor examen worden er zeven van deze oefeningen getoetst, waarvan je er vijf goed moet hebben om te slagen voor het AVB motor examen.

De twee AVB oefeningen die onvoldoende zijn, mogen niet in dezelfde cluster zitten. We zetten de oefeningen voor je op een rij!