CBR theorie examen

Het CBR theorie examen is een onderdeel voor het behalen van je rijbewijs. Ben je 16 jaar of ouder, dan mag je op voor je CBR theorie examen. Slaag je voor het CBR  theorie examen dan krijg je een theoriecertificaat van het CBR. Je certificaat is anderhalf jaar geldig.

Je hebt verschillende keuzes in CBR theorie. Je kunt namelijk kiezen uit:

 • Normaal klassikaal CBR theorie examen( Nederlands of Engels)
 • Klassikaal CBR theorie examen met 15 minuten extra tijd.
 • Mondelinge CBR theorie examen ( met of zonder tolk).

CBR theorie examen

Moeite met theorie examen

Heb je dyslexie, last van nervositeit of beheers je de Nederlandse taal onvoldoende, dan is een mondelinge theorie examen of een theorie examen met extra tijd de beste keus.

Een examenvraag moet je altijd beantwoorden binnen een bepaalde tijd. Kandidaten die dyslexie hebben, nerveus zijn of de Nederlandse taal niet vlot kunnen lezen, zullen meer tijd spenderen aan het lezen van de vraag en de antwoorden. Hierdoor blijft er minder tijd over om het juiste antwoord te kiezen.

Tijdens het mondelinge theorie examen zit je samen met een medewerker van het CBR. ( een 1 op 1 examen). De medewerker van het CBR leest de vragen en antwoorden op, en jij geeft vervolgens antwoord. Op deze manier kan je de tijd benutten om te antwoorden.

Een theorie examen met extra tijd, is een normaal theorie examen waarbij je per vraag iets langer tijd hebt om te kunnen antwoorden.

 

Locatie theorie examen

Het CBR theorie examen wordt gegeven op verschillende CBR locaties . Let erop dat niet ieder CBR locatie een theoriecentrum heeft. Woon je in Rotterdam dan doe je het theorie examen in Barendrecht. Uiteraard mag je ook kiezen voor een ander theoriecentrum van het CBR. Je bent niet verplicht om het CBR theorie te doen in jouw eigen woonplaats.

Leren voor je CBR theorie

Een leerproces is persoonsgebonden. De één leert makkelijker uit boeken en samenvattingen maken. En de ander leert makkelijker via internet. Voor het leren van je theorie kun je bij De Rijscholen Concurrent kiezen uit verschillende leermethoden: theorieboeken, theoriecursus online, theoriecursus klassikaal. Kijk ook eens op onze theorie webshop voor theorie leerboeken, extra examen trainingen en CD Roms.

Leren voor je CBR theorie. Kijk ook eens op:

Hoeveel rijlessen heb jij nodig?

Vraag vandaag nog een vrijblijvend proefles aan voor maar € 35,-/ 100 min.

 • Duidelijke instructies. Fijne sfeer en aardige instructeur. Veel mogelijkheden met het inplannen van je autorijlessen, namelijk ook in het weekend. Goede voorbereiding voor je praktijk examen.

  Review 2
  Anoniem
 • Ik raad het iedereen aan om bij Rijschool Concurrent je rijbewijs te behalen. Gezellig rij-instructeur en altijd een leuke sfeer in de auto, goede begeleiding en altijd accuraat .

  Review1
  k. Wong, Rotterdam