Autorijles

Autorijles mag je gaan volgen zodra je 16.5 jaar bent. Gemiddeld heeft een beginnende kandidaat ongeveer 40-45 autorijlessen van 50 minuten nodig om het rijbewijs te behalen. Natuurlijk heb je natuurtalenten er tussen zitten die met minder autorijlessen hun rijbewijs halen.

Om een indicatie te krijgen hoeveel autorijlessen jij nodig hebt, is het verstandig om een proefles in te boeken. Voordeel van een proef autorijles is :

  • Kennismaking vaste rijinstructeur
  • Indicatie aantal autorijlessen
  • Kostenplaatje
Alles over proefles

“AUTORIJLES ACTIES schakelauto: Proefles € 42,-/100 minuten en 1e t/m 10e autorijles € 29,00/50 minuten.”

Zie meer rijles acties

autorijles Rotterdam

Autorijles en theorie

Voor het volgen van autorijles is het niet noodzakelijk om direct je theoriecertificaat op zak te hebben. Wel adviseren wij om je theorie alvast te leren bij het starten van je rijlessen. Dit geeft je namelijk alleen maar voordelen!

  • Toepassen van verkeersregels.
  • Sneller zelfstandig rijden.
  • Bespaar op je autorijles kosten.

Haal je theoriecertificaat in ieder geval voor de 20ste autorijles. Ga je voor een spoedcursus, dan is het wel een vereiste dat je het certificaat op zak hebt bij het starten van je rijopleiding. Het theoriecertificaat is overigens anderhalf jaar geldig. En is van belang op het moment dat wij je praktijkexamen gaan boeken.

Stappenplan autorijles

Tijdens je autorijlessen leer je heel veel. Om er voor te zorgen dat je door de scherpe bochten in de weg de horizon niet meer ziet, wordt alles natuurlijk stap voor stap uitgelegd. In het begin zal je inzicht niet verder zijn dan de lesauto zelf. Daarom begin je met het leren kennen van de lesauto: Waar alle toeters en bellen voor dienen.

Ook leer je hoe je moet remmen, gas geven en vervolgens hoe je de koppeling moet bedienen. Zodra je de auto onder controle krijgt, zal je de focus meer op buiten de auto gaan leggen. Je leert hoe je moet letten op het verkeer en de regels.

Een goede autorijles is, dat je alle lesonderdelen stap voor stap uitgelegd krijgt in je eigen tempo. En blijft herhalen tijdens je rijopleiding. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het rijden een routine gaat worden. En dat je straks op het praktijkexamen zelfstandig rijdt, zonder hulp van je rijinstructeur. Je vorderingen worden overigens door de instructeur bijgehouden in je persoonlijke kaart.

rijschool rotterdam