Praktijkexamen Faalangst

Wat is praktijkexamen faalangst?
Het komt vaak voor dat kandidaten zo nerveus zijn voor het praktijkexamen auto dat ze bij het idee alleen al dichtklappen. En dat terwijl ze de kennis en vaardigheden wel in zich hebben, maar door extreme nervositeit niet presteren zoals ze tijdens de autorijlessen presteren.

Herken je dit? Kies dan voor een praktijkexamen faalangst! Ben je minimaal 17 jaar en in het bezit van een geldig theoriecertificaat dan mag je het praktijkexamen faalangst afnemen. Wist je dat onze instructeurs gespecialiseerd zijn in het geven van rijles aan kandidaten met rij- en faalangst?

Alles over proefles auto
praktijkexamen faalangst

Het verloop van een praktijkexamen faalangst

Het praktijkexamen faalangst duurt circa 80 minuten. 35 Minuten hiervan is gereserveerd voor de examenrit.

De overige tijd is bedoeld voor het voorgesprek en nagesprek van het praktijkexamen faalangst. En natuurlijk de extra ondersteuning tijdens het examenrit.

Time-out

Tijdens het praktijkexamen faalangst mag je de examinator vragen om een time-out. Bijvoorbeeld voor momenten dat je even niet meer weet wat je moet doen of een black-out krijgt. Op deze manier kun je weer even tot jezelf komen en vervolgens de rit verder voortzetten.

Daarnaast kan de examinator de extra examentijd ook gebruiken om een bepaalde lesonderdeel – dat volgens hem niet zo goed ging – te herhalen. Zo krijg je nog een kans om jezelf te bewijzen. Overigens wordt een faalangst examen gegeven door een faalangst getrainde examinator.

rijschool rotterdam
pijl formulier

Meld je aan voor een proefles.

Eén van onze rijinstructeurs neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefles in te boeken.