Ben je 17 jaar en in het bezit van een geldig theoriecertificaat dan mag je het praktijkexamen faalangst afnemen.

Het komt vaak voor dat kandidaten zo nerveus zijn voor examens, dat ze bij het idee alleen al dichtklappen. En dat terwijl ze de kennis en vaardigheden wel in zich hebben, maar door extreme nervositeit niet presteren zoals ze tijdens de rijlessen presteren.  Herken je dit? Kies dan voor een praktijkexamen faalangst!

 • Wist je dat je bij ons onze instructeurs gespecialiseerd zijn in het geven van rijles aan kandidaten met rij- en faalangst?
 • Rijbewijs op je 17e behaald, dan moet je een begeleiderspas aanvragen.
 • Machtig De Rijscholen Concurrent voor het aanvragen van je praktijkexamen
 • Na ontvangst van je betaling en machtiging zullen wij het praktijkexamen faalangst in overleg met je instructeur inboeken. Heb je dagen of tijden waarop je verhinderd bent voor het examen, meld dit dan bij je rijinstructeur of bij de klantenservice.

Het verloop van een praktijkexamen Faalangst

Het praktijkexamen faalangst duurt circa 80 minuten. 35 Minuten hiervan is gereserveerd voor de examenrit. De overige tijd is bedoeld voor het gesprek voor het examen en de uitslag na het praktijkexamen. In de extra examentijd zitten ook time-out momenten inbegrepen.

Time-out

Tijdens het praktijkexamen mag je de examinator vragen om een time-out bijvoorbeeld voor momenten dat je even niet meer weet wat je moet doen, een totale black-out krijgt. De examinator kan de extra tijd ook gebruiken om een bepaalde lesonderdeel – dat volgens hem niet zo goed is uitgevoerd – te herhalen.

Overigens wordt een faalangstexamen gegeven door een examinator getraind is op faalangst.

Neem ook eens een kijkje op:


Wat onze klanten vertellen


 • In 1x geslaagd voor mijn rijbewijs. Han is een prima instructeur die altijd gezellig een praatje maakt in de auto. Snelle aanvraag van het praktijk examen. Goede rijschool voor een mooie prijs (tov andere rijscholen)!

  Review 2
  Anoniem, Rotterdam
 • Ik heb een goede ervaring met De Rijscholen Concurrent, kreeg goed les en de sfeer in de auto was altijd goed. De mensen die ik deze rijschool heb aanbevolen, zijn ook tevreden.

  Review1
  Cheryl, Barendrecht

Mann mit Schild macht Daumen hoch

Hoeveel rijlessen heb jij nodig?

Vraag vandaag nog een vrijblijvend proefles aan voor maar € 30,-/ 100 min.