Gezondheidsverklaring CBR

Bij het aanvragen van een praktijkexamen (auto). En bij het aanvragen van een praktijkexamen AVD (motor), moet eenieder een gezondheidsverklaring CBR kopen. Ook wel bekend als medische geschiktheid of Eigen Verklaring. Je gezondheidsverklaring CBR koop je op het platform van het CBR. Meestal weet je van jezelf, door je eigen medische en/of psychische gesteldheid of je wel of geen rijbewijs mag behalen. Weet je dat niet zeker, dan zou je dit bij je huisarts of behandelend specialist kunnen navragen.

autorijles Rotterdam

Wat is een gezondheidsverklaring CBR?

De Gezondheidsverklaring CBR bestaat uit een tiental ja/nee vragen. En geeft het CBR een beeld van je lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Heb je alle vragen met “nee” beantwoordt, dan zal het CBR de Gezondheidsverklaring bijna direct goedkeuren. En kunnen we het praktijkexamen aanvragen.

Als je één of meerdere vragen met “ja” hebt beantwoordt, dan zal het CBR je verklaring nader onderzoeken. Ze zullen vragen om een doktersverklaring waarin de arts jouw medische gegevens toelicht. Ook kan het zijn dat je naar een CBR aangesloten arts moet voor controle, of dat je een rijtest moet afnemen. Deze traject kan soms weken in beslag nemen. Het is dan ook aan te raden om de gezondheidsverklaring CBR in te dienen bij het CBR voordat je start met je autorijlessen of motorrijlessen. Zodra het CBR je verklaring heeft goedgekeurd, horen we dat graag. Wij zullen vervolgens de verdere verloop van rijlessen en praktijkexamen gaan oppakken.

De kosten voor de Gezondheidsverklaring zit niet in het examengeld inbegrepen. Ga naar mijncbr.nl en login met je Digid om je Gezondheidsverklaring aan te kopen.