Tussentijdse toets CBR

Je mag al een tussentijdse toets CBR doen wanneer je 16,5 jaar bent. De tussentijdse toets CBR (TTT) is een proefexamen dat verloopt als een echt examen. De tussentijdse toets CBR wordt afgenomen door een examinator van het CBR. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het praktijkexamen auto en om eventuele nervositeit weg te nemen.

Naar autorijlessen
autorijles Rotterdam

Tussentijdse toets CBR

  • Goede indruk hoe het echte examen zal verlopen.
  • 30 % meer kans op slagen voor het praktijkexamen (onderzoek SWOV).
  • Vrijstelling van bijzondere manoeuvres op het eerstvolgend praktijkexamen.

Verloop van een tussentijdse toets.

De tussentijdse toets duurt in totaliteit ca. 55 minuten. Een kwartier hiervan is gereserveerd voor de introductie met de examinator en voor de toelichting op de uitslag na de toets. Tijdens de tussentijdse toets CBR worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen.

Uitslag T.T.T:
Na afloop van de tussentijdse toets CBR krijg je advies over de examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. Per examenonderdeel brengt de examinator een advies uit. Je zult de auto-rijopleiding nu gerichter afronden. Als je een positief advies krijgt over het onderdeel bijzondere manoeuvres levert het je een vrijstelling op voor dit onderdeel. Je hoeft de bijzonder manoeuvres tijdens het eerstvolgende praktijkexamen niet meer te doen.

tussentijdse toets cbr
pijl formulier

Meld je aan voor een proefles.

Eén van onze rijinstructeurs neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefles in te boeken.