Begeleiderspas auto

De Begeleiderspas auto heb je nodig als je het auto rijbewijs op je 17e behaald. Je mag – tot aan je 18e verjaardag – alleen de weg op samen met een coach. Deze coaches mag je zelf kiezen. En dat mogen er in totaal 5 zijn.

De coaches worden geregistreerd door de RDW. En genoteerd op een pas, de zogenoemde begeleiderspas auto. Deze pas mag je aanvragen vanaf 16,5 jaar. Dat mag al voordat je bent geslaagd voor je autorijbewijs. Tijdens het rijden moet je naast je rijbewijs auto ook altijd je begeleiderpas auto op zak hebben.

autorijles Rotterdam

Stappenplan begeleiderspas auto

Stap 1
Je coaches melden zich eerst aan. Dat kan via begeleiderspas auto. Pas als alle coaches zich hebben aangemeld kun je de begeleiderspas auto aanvragen.

Stap 2

Voor het aanvragen van je begeleiderspas ga je naar DigiD.(Betaling via IDEAL). De begeleiderspas moet je aangevraagd hebben voordat je het rijbewijs kunt aanvragen. We adviseren dit te doen minimaal een maand voor je praktijkexamen. Nadat de RDW de aanvraag voor de begeleiderspas auto binnen heeft gekregen, wordt gekeken of deze correct en volledig is. Na goedkeuring krijg je binnen 10 werkdagen de pas thuisgestuurd.

Kosten begeleiderspas auto

De kosten voor de begeleiderspas auto zit niet in je examengeld inbegrepen. Ga naar de site van de RDW om je begeleiderspas aan te kopen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de RDW via begeleiderspas@rdw.nl of 0900-0739.

rijschool rotterdam
pijl formulier

Meld je aan voor een proefles.

Eén van onze rijinstructeurs neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefles in te boeken.