AVD examen

Wat is het AVD examen?
AVD examen staat voor motor verkeersdeelneming. Het AVD examen is het tweede en tevens laatste praktijkexamen dat je moet behalen voor je motorrijbewijs. Dit examen zal plaatsvinden in het verkeer. Het examen duurt 55 minuten, waarvan ongeveer 35 minuten is gereserveerd voor de examenrit. De examinator rijdt met de auto achter je aan ( samen met je rijinstructeur).

Je ontvangt via de oortjes de instructies van de examinator. Hij zal tijdens het AVD examen letten op o.a. de beheersing van de motor, hoe je plaats is op de weg, je kijkgedrag en of je de verkeersregels goed toepast. Aan het einde van de rit hoor je of je bent geslaagd voor het AVD examen.

avd examen

AVD examen

Nu je geslaagd bent voor je AVB examen. En je theoriecertificaat hebt behaald, mag je op voor het AVD examen. Dit AVD motor examen wordt afgenomen in Rotterdam bij het CBR in Barendrecht. Het examen zal beginnen met een aantal technische vragen over de lesmotor.

Daarna volgt een ogen test d.m.v. een kenteken op te lezen van 25 meter afstand. Vervolgens begint de 35 minuten durende rit. De examinator wilt tijdens de rit o.a. zien dat je veilig en zelfstandig rijdt.

AVD examen tips

  • Voor je motor rijopleiding doe je 2 praktijkexamens: AVB examen en AVD examen
  • Ook als je een autorijbewijs hebt, moet je theorie examen motor doen.
  • Bij een geldig autorijbewijs is het behalen van je theoriecertificaat pas verplicht voor het AVD examen.
  • Je theoriecertificaat motor is anderhalf jaar geldig.
  • Je AVB heeft een geldigheid van 1 jaar.
  • Ben je 21 jaar dan mag je praktijkexamen doen voor het motorrijbewijs A code 80. Je rijbewijs motor wordt na 2 jaar rijden op middelzwaar motor of wanneer je 24 jr. bent omgezet naar een A onbeperkt motorrijbewijs.
  • Ben je 24 jaar of ouder dan mag je praktijkexamen doen voor A onbeperkt
  • Koop voordelig je gehele motor kleding outfit via onze motor rijinstructeurs.
motorrijschool Rotterdam derijscholenconcurrent
pijl formulier

Meld je aan voor een proefles.

Eén van onze rijinstructeurs neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefles in te boeken.