Scooter praktijkexamen

Na het volgen van de scooterrijlessen is het moment eindelijk daar. Je mag op voor je scooter praktijkexamen. Je mag het praktijkexamen bromfiets doen zodra je 16 jaar bent. Hiervoor moet je al in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat bromfiets. Het scooter praktijkexamen zal worden afgenomen door het CBR. Bij De Rijscholen Concurrent zal het scooter praktijkexamen worden afgenomen bij het CBR locatie Barendrecht.

Moet je nog scooterrrijlessen volgen, dan kan dat bij De Rijscholen Concurrent met een 1 dags cursus. Of een scootercursus verspreid over een week.  Wij begeleiden je vanaf het begin tot aan je scooterrijbewijs Rotterdam. Het scooter praktijkexamen zal worden afgenomen door het CBR. Bij De Rijscholen Concurrent zal het scooter praktijkexamen worden afgenomen bij het CBR locatie Barendrecht.

Ja, ik wil een proefles scooter!
scooter praktijkexamen

Hoe ziet het scooter praktijkexamen eruit?

Het praktijkexamen scooter duurt in totaal 45 minuten. Hiervan is 25 minuten gereserveerd voor de examenrit. Tijdens de rit heb je oortjes in, waarmee de examinator je verteld wat je moet doen. De examinator rijdt op zijn eigen bromfiets achter jou aan. En beoordeeld jouw rijvaardigheid . Je rijinstructeur mag ook mee op zijn eigen scooter.

Tijdens het CBR praktijkexamen bromfiets zal de examinator je beoordelen op o.a. hoe je de scooter beheerst. Of je de verkeersregels goed toepast. De snelheid en plaats op de weg etc. Natuurlijk staat de veiligheid van jezelf en ander weggebruikers voorop. Na afloop van de examenrit hoor je direct of je bent geslaagd voor het scooterrijbewijs halen.

Geslaagd scooterrijbewijs

Als je bent geslaagd voor het scooterrijbewijs, dan zal het CBR de gegevens digitaal doorsturen naar het Centraal Rijbewijzen- en Bromfietscertificatenregister (CRB).

Op vertoon van je geldige legitimatiebewijs en in ruil van één pasfoto en het vereiste tarief kun je bij jouw deelgemeente of stadhuis, 1 tot 2 dagen na het scooter examen, het rijbewijs bromfiets aanvragen. Je kunt het scooterrijbewijs 5 werkdagen na aanvraag ophalen of bij spoedaanvragen de volgende dag.

scooter rijbewijs halen
pijl formulier

Meld je aan voor een proefles.

Eén van onze rijinstructeurs neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefles in te boeken.