Motor theorie

Het motor theorie examen is een onderdeel uit je motor rijopleiding. Het motor theorie examen moet je behaald hebben voordat je het praktijkexamen mag doen. Voor het afnemen van een theorie examen motor moet je minimaal 17 jaar oud zijn.

Je kan bij het CBR kiezen uit 3 verschillende CBR theorie examens.

1. De gewone CBR motor theorie examen.
2. CBR Theorie examen motor met extra tijd.
3. Motor theorie examen individueel (met of zonder tolk).

Motor theorie

CBR theorie examen motor hoe ziet dat eruit?

Het gewone CBR theorie examen motor duurt 30 minuten. Kies je voor een CBR theorie examen met extra tijd of voor een Motor theorie examen mondeling , dan duurt het examen 45 minuten. Het CBR theorie examen motor kent 50 vragen die gaan over verkeersinzicht en verkeersregels.

Om te slagen voor het theorie examen motor moet je minimaal 44 vragen goed beantwoorden. Aan het eind van het CBR theorie examen motor krijg je direct de uitslag te horen.

Tips theorie examen motor

  • Je CBR motor theorie examen kan je behalen vanaf je 17e jaar.
  • Je theoriecertificaat is anderhalf jaar geldig.
  • Heb jij dyslexie, last van nervositeit of beheers je de Nederlandse taal niet voldoende? Dan is een individueel CBR theorie examen motor of een motor theorie examen met extra tijd een goede oplossing.
  • Heb je moeite met het leren van de motor theorie, begin dan met theorie examen motor oefenen voordat je start met de motorrijlessen.
  • Heb je een geldig autorijbewijs of een motorrijbewijs A1,A2, dan mag je het AVB examen doen zonder theoriecertificaat. Je hebt het theorie motor wel nodig voor het AVD examen.
Motor theorie
pijl formulier

Meld je aan voor een proefles.

Eén van onze rijinstructeurs neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefles in te boeken.