BNOR examen

Wat is BNOR examen?
BNOR examen staat voor Auto Nader Onderzoek Rijvaardigheid, of ook wel het staatsexamen genoemd. Als je binnen 5 jaar 4 keer zakt voor het CBR praktijkexamen, dan doe je automatisch het BNOR examen. Je zult zelf niet veel verschil merken als je bij BNOR het examen doet. Voor het BNOR auto examen kom je namelijk bij dezelfde CBR locatie als voorheen. Je zult ook geen verschil merken aan de examinator en zijn instructies tijdens de rit.

Alles over proefles auto
bnor examen

Het verloop van een BNOR examen

Het BNOR examen heeft een totale examenduur van 70 minuten. Voor de examenrit is hiervoor 35 minuten gereserveerd. De overige tijd zal de examinator gebruiken voor het voor- en nagesprek en begeleiding. Een BNOR examen verloopt in principe hetzelfde zoals je gewend bent.

Het zal niet makkelijker zijn dan het CBR examen. De uitslag van het BNOR examen krijg je aan het einde van de rit te horen.

Geslaagd of gezakt

Als je bent geslaagd, dan zal het CBR de Verklaring van rijvaardigheid en de Verklaring van geschiktheid elektronisch verzenden naar het Centraal Rijbewijzen- en Bromfietscertificatenregister (CRB). Op vertoon van je geldige legitimatiebewijs en in ruil van één pasfoto en het vereiste tarief kan je bij jouw deelgemeente/stadhuis, 1 – 2 dagen na het BNOR examen, het rijbewijs aanvragen.

Ben je geslaagd op je 17e, dan moet je tevens in het bezit zijn van een geldig begeleiderspas. Je kunt het rijbewijs 5 werkdagen na aanvraag ophalen of bij spoedaanvragen de volgende dag. Ben je gezakt, dan licht de examinator toe welke examenonderdelen onvoldoende waren. Je rijinstructeur zal in de vervolglessen deze onderdelen extra in behandeling nemen.

rijschool rotterdam
pijl formulier

Meld je aan voor een proefles.

Eén van onze rijinstructeurs neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefles in te boeken.