Veelgestelde vragen

autorijles icoon

Autorijles

 • Hoge kwaliteit & lage tarieven
 • Ook in avonduren en weekend
 • Rijles met automaat of schakel
motorrijles Rotterdam icoon

Motorrijles

 • Duo motorrijles mogelijk
 • Korte wachttijd
 • Vaste instructeur
scooterrijles icoon

Scooterrijbewijs

 • In 1 dag mogelijk.
 • Ervaren instructeur.
 • Online leren voor je theorie.
theorie icon

Rijbewijs

 • Nederlands of Engels
 • Met extra tijd
 • Met of zonder tolk

Autorijlessen

Je mag starten met je autorijlessen vanaf 16,5 jaar.

Klik hier voor een overzicht van onze werkregio’s. Staat jouw regio er niet bij? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Gemiddeld heeft een beginnende kandidaat tussen de 40-50  autorijlessen van 50 minuten nodig. Heb je al rijervaring, dan is het raadzaam om eerst een auto proefles te volgen, zodat er een indicatie gedaan kan worden van het aantal autorijlessen dat je nodig hebt.

Een proefles auto is een vrijblijvend autorijles dat een duur heeft van 100 minuten. Deze rijles  wordt gegeven om een schatting te maken van het aantal rijlessen dat je nodig zult hebben. En uiteraard is het een kennismaking met je vaste instructeur en lesauto.

Nee, dat is niet verplicht. Je mag de autorijopleiding ook starten met een pakket of met losse autorijlessen.

Na aanmelding kan je de week erop terecht voor je eerste autorijles.

Ja, met uitzondering van onvoorziene omstandigheden zoals langdurig uitval instructeur, schade lesauto etc.

De instructeur haalt je thuis op en zet je vervolgens weer thuis af. Wil je ergens anders opgehaald/ afgezet worden, dan kun je dat bespreken met de instructeur. Veel is mogelijk, zolang de locatie binnen de werkregio valt van de instructeur bij wie je lest. En vooraf is besproken.

Een rijles schakel duurt 50 minuten. Een rijles automaat duurt 45 minuten. Echter worden de rijlessen altijd in blokuren gehanteerd. Je lest ieder keer 2 rijlessen achter elkaar ( 100/ 90 minuten).

Je kan bij ons autorijles volgen van maandag t/m zaterdag. Variërend van 8.00 uur – 20.00 uur.

Het is mogelijk om opfrislessen te volgen. Meer over opfrislessen.

In recente goed onderhouden lesauto’s. Voornamelijk te denken aan VW, Toyota, Seat,  Mercedes, Audi, Volvo etc.

 • Alle lespakketten mogen contant per les voldaan worden. Hierbij is het examen en evt. tussentijdse toets, dat in je pakket inbegrepen zit, een vooruitbetaling.
 • Alle lespakketten mogen in 1 x of in 2 termijnen per bank.

Ja, dat mag. Hiervoor kan je contact opnemen met onze administratie. Zij zullen je vervolgens overplaatsen naar een ander instructeur.

Mocht je onverhoopt je autorijopleiding wensen te stoppen, dan mag dat. Wij ontvangen dit graag schriftelijk en handelen conform de algemene voorwaarden.

Theorie auto

Ja, de certificaat is pas nodig op het moment dat je een tussentijdse toets of een praktijkexamen moet afleggen.

Vanaf je 16e jaar mag je theorie examen auto doen.

Je kunt het theorie examen auto aanvragen via www.cbr.nl. Uiteraard kan de rijschool het theorie examen auto ook voor je aanvragen. Neem hiervoor contact op met de klantenservice.

Een geldig officieel legitimatiebewijs en de oproep voor het auto theorie examen ( reserveringsnummer).

Examen/ toets auto

Een tussentijdse toets is een praktische proefexamen. Lees meer over tussentijdse toets.

Om je praktijkexamen auto aan te vragen kan je de rijschool machtigen, een gezondheidsverklaring aankopen. En het examengeld overboeken naar de rijschool. Zodra wij dit hebben ontvangen zullen wij een datum inboeken.

Ga naar mijncbr.nl. Login met je Digid en volg de instructies die er worden gegeven. Het systeem zal vragen naar een rijschool registratienummer. Hier vult je in 2057F8.

Een gezondheidsverklaring is een formulier dat een beeld geeft over je gezondheid. Een gezondheidsverklaring is nodig als je praktijkexamen auto gaat doen.  Klik hier voor meer info over gezondheidsverklaring.

Je gezondheidsverklaring is 1 jaar geldig.

Een geldig officieel legitimatiebewijs, de oproep voor de toets of het praktijkexamen CBR en het zelfreflectieformulier.

Lees meer over zelfreflectieformulier.

Motorrijles

Je kan bij ons terecht voor de motorrijbewijs A onbeperkt

 • A onbeperkt ( zware categorie) kan vanaf 21 jaar

Vanaf 21 jaar mag je het motorrijbewijs A behalen. Je doet examen op een zwaar categorie motor. Na het behalen van je motorrijbewijs mag je 2 jaar of tot aan je 24ste jaar alleen rijden op een lichte ( A1 motor) of een middelzwaar motor ( A2 motor). Hierna wordt het motorrijbewijs omgezet naar een A zwaar categorie.

Een proefles motor is een vrijblijvend motorrijles dat een duur heeft van 100 minuten. Deze motorrijles  wordt gegeven om een schatting te maken van het aantal motorrijlessen dat je nodig zult hebben. En  daarnaast is het een kennismakingsles.