Tussentijdse toets AVD

Tussentijdse toets AVD geeft je een beeld hoe het echte examen zal verlopen. De tussentijdse toets AVD wordt gegeven vanuit het CBR locatie Barendrecht. En lijkt op een ‘echt’ praktijkexamen. De examinator toetst hierbij o.a. of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. Na afloop krijg je een advies van de examinator. Zo weet je precies wat je nog extra moet oefenen, voordat je het praktijkexamen AVD doet.

Een tussentijdse toets AVD is géén verplicht onderdeel, maar wel aan te raden. Vooral als je nerveus bent of faalangst hebt. Daarnaast verhoogt de toets je kans op slagen! Om een tussentijdse toets te doen moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat. En moet je geslaagd zijn voor het AVB examen.

Naar motorrijles
tussentijdse toets avd

Regels AVD op een rij:

  • Voor de motoropleiding doe je 2 praktijkexamens: AVB en AVD
  • Ook als je een autorijbewijs hebt, moet je theorie-examen doen
  • Bij een geldig autorijbewijs is het behalen van je theoriecertificaat pas verplicht voor toets/examen AVD
  • Ben je 21 jaar dan mag je examen doen voor je A code 80. Je rijbewijs wordt na 2 jaar rijden op middelzwaar motor, of bij 24 jr. omgezet naar een A onbeperkt.

Hoe gaat een tussentijdse toets AVD?

De tussentijdse toets AVD duurt 55 minuten. 35 minuten hieruit is gereserveerd voor de rit. Tijdens de toets rit zal de examinator met de auto achter je aan rijden. Je ontvangt instructies d.m.v. het oortje in je helm.

De examinator zal tijdens de tussentijdse toets AVD oog hebben voor je totale rijprestatie. En alle onderdelen dat je moet leren voor je rijbewijs motor onder de loep nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je kijkgedrag, beheersing van de motor of je de verkeersregels goed toepast en hoe je plaats is op de weg.

motorrijles Rotterdam derijscholenconcurrent
pijl formulier

Meld je aan voor een proefles.

Eén van onze rijinstructeurs neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefles in te boeken.