Sinds September dit jaar kan De Rijscholen Concurrent een rijtest voor je aanvragen. Dit vergemakkelijkt de procedure van de aanvraag.
De Eigen Verklaring is een onderdeel van het praktijkexamen. En bestaat uit een aantal medische en psychische vragen. De zogenoemde Verklaring van Geschiktheid. Als je een vraag op de Eigen Verklaring met “ja” moet invullen, dan kan het zijn dat het CBR een rijtest met je wilt afleggen om te zien hoe je rijvaardigheid in praktijk zijn beloop heeft.
Als je een medische of psychische aandoening hebt, dan moet het CBR beoordelen of je veilig en verantwoord de auto kan besturen. Een medische examinator van het CBR neemt dan een testrit met je af, dat ongeveer een half uur duurt. Tijdens de rit zal gekeken worden of je de auto op reguliere wijze kan besturen en anderzijds of dit mogelijk is met aanpassingen in de motorvoertuig. Een rijtest moet plaatsvinden in een lesauto.

Aanvraag via rijschool

Voorheen kon de kandidaat rechtstreeks bij het CBR een rijtest inboeken en moest je dan nog apart een rijschool benaderen voor het huren van de lesauto. Sinds September dit jaar kan een rijtest direct bij de rijschool aangevraagd worden. Zo wordt de rijtest geboekt op een tijdstip wanneer jij en de rijschool de ruimte heeft.

 

Waar moet je rekening mee houden:

  • Vraag je rijtest aan binnen 4 weken na de datum van je ontvangen uitnodigingsbrief
  • De rijtest moet plaatsvinden binnen 3 maanden na de datum van je ontvangen uitnodigingsbrief
  • Gereserveerde rijtesten kunnen niet worden geannuleerd binnen 14 dagen voor aanvang van de rijtest.
  • Een rijtest kost geld. Het CBR en de rijschool brengen hiervoor kosten in rekening. Voor meer informatie, neem je contact op met De Rijscholen Concurrent.