Als je een praktijkexamen wilt aanvragen, ben je verplicht om een Gezondheidsverklaring aan te kopen. (ook wel bekend als medische geschiktheid en Eigen Verklaring.)

Eigen Verklaring CBR

De Gezondheidsverklaring bestaat uit een tiental ja/nee vragen en geeft het CBR een beeld van je lichamelijke en geestelijke gesteldheid.

Heb je alle vragen met “nee” beantwoordt, dan zal het CBR de Gezondheidsverklaring bijna direct goedkeuren. En kunnen wij het praktijkexamen aanvragen.

Als je één of meerdere vragen met ‘ja’ hebt beantwoordt, dan zal het CBR je verklaring nader onderzoeken. Ze zullen vragen om een doktersverklaring waarin de arts jouw medische gegevens toelicht. Ook kan het zijn dat je naar een CBR aangesloten arts moet voor controle, of dat je een rijtest moet afnemen. Deze traject kan soms weken in beslag nemen. Zodra het CBR je verklaring heeft goedgekeurd, horen wij dat graag. Wij zullen vervolgens de voortgang van je rijlessen/ praktijkexamen gaan oppakken.

De kosten voor de Gezondheidsverklaring zit niet in je examengeld inbegrepen. Ga naar mijn.cbr.nl en login met je Digid om je Gezondheidsverklaring aan te kopen.

Heb je hier ook aan gedacht: