Rijopleiding

Een rijopleiding dat bij jou past, daar ben je natuurlijk naar op zoek. Maar welk rijopleiding past bij jou? Hoeveel lessen heb je nodig, En wat zijn de mogelijkheden. Een rijopleiding is uniek: Ieder persoon is verschillend. Zo heeft de één meer aanleg dan de ander. En heeft de één meer dagelijkse drukte, emotionele lading, stress of meer rijangst dan een ander. Al met al zijn er tal van bijkomende factoren die een rol spelen bij een simpele vraag als: “hoeveel rijlessen heb ik nodig”. We geven je theoretisch inzicht voor een gemiddelde kandidaat dat uiteindelijk in praktijk verder moet uitwijzen.

Kandidaten die nog geen tot weinig rijervaring hebben, hebben gemiddeld 40-45 lesuren van 50 minuten nodig (landelijke cijfers branche). Bij De Rijscholen Concurrent kun je als starter kiezen voor een 30 lessenpakket of een 40 lessenpakket. Uiteraard is het mogelijk om vooraf een proefles te doen. Zo kun je samen met de instructeur zien hoe het rijden verloopt en welk rijopleiding het beste bij je past. Tevens is een proefles een kennismaking met je vaste instructeur.

Ja ik wil een proefles!
autorijles Rotterdam

Rijopleiding 2toDrive

2toDrive is tegenwoordig een normaal begrip. Je kan starten met je auto rijopleiding zodra je 16,5 jaar bent. Vanaf de dag dat je 17 bent geworden mag je praktijkexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e verjaardag alleen de weg op onder begeleiding met de door jou gekozen coach(es). Hiervoor dien je een begeleiderspas aan te vragen. Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen! 16,5-jarige hebben gemiddeld 45-50 lesuren nodig (landelijke cijfers Branche).

Bij De Rijscholen Concurrent kun je kiezen voor een 40 lessenpakket (student). Uiteraard is het mogelijk om vooraf een proefles te doen. Ook is het mogelijk om vooraf het lessenpakket te starten met een 10 lessen actie pakket. Zo maak je optimaal gebruik van lessenkorting.

Kandidaat met rijervaring

Als je al rijervaring hebt, dan is het verstandig om een proefles te volgen. Zo krijgt de instructeur een goed beeld van jouw rijvaardigheid. Aan de hand van de proefles kan de instructeur een schatting doen van de aantal lessen dat je nodig zult hebben en welk rijopleiding daar het beste bij past. Uiteraard mag je de proefles ook overslaan en direct starten met een pakket naar eigen keuze of kiezen voor de losse rijlessen.

Rijopleiding faalangst

Op zich is ieder mens bang om te falen; dat is helemaal niet zo erg. Vaak is het juist een motiverende factor. Maar sommige mensen zijn zó bang, dat ze zichzelf blokkeren in plaats van motiveren. Angst kan zich openbaren door plotselinge aanvallen van paniek en vrees. Je verkrampt, gaat hyperventileren en je kan zelfs duizelig worden of dubbel zien. De Rijscholen Concurrent neemt rijangst heel serieus en helpt je graag om je angsten te overwinnen.

Heb je last van faalangst, dan is het verstandig om dit te melden aan de rijschool. Wij zullen je plaatsen bij een instructeur die gespecialiseerd is in het geven van rijles aan kandidaten met rij- en faalangst. Door de juiste persoonlijke aanpak helpt de instructeur je om je angsten om te zetten in vertrouwen. De aantal rijlessen dat je nodig zult hebben hangt samen met de mate en vorm van je angst. Het is raadzaam om een proefles te volgen zodat je een advies op maat krijgt van onze rijinstructeur. Kandidaten met angst kiezen bij voorkeur voor een mondelinge theorie-examen en een faalangst praktijkexamen.

rijopleiding
pijl formulier

Meld je aan voor een proefles.

Eén van onze rijinstructeurs neemt dan zo spoedig mogelijk contact met je op om de proefles in te boeken.