Een rijopleiding dat bij jou past.

Een rijopleiding is uniek!

Een rijopleiding is uniek, dus per persoon verschillend. De één heeft meer aanleg dan de ander. En daarnaast speelt ook mee hoeveel “lading” neem je mee: Heb je een hele drukke dag gehad dan presteer je meestal minder goed dan als je een rustige dag hebt gehad. Ook als er emotioneel iets speelt, zal je dat terugzien in de rijprestaties. Zo zijn er tal van factoren die invloed hebben op jouw rijvaardigheid.

Rijopleiding is uniek

Rijopleiding beginner

Rijopleiding beginnende kandidaat

Kandidaten die nog geen tot weinig rijervaring hebben,  komen uit op gemiddeld 35-45 lesuren ( landelijke cijfers branche). Bij De Rijscholen Concurrent kan je kiezen uit een 30 lessenpakket of een 40 lessenpakket. Uiteraard is het mogelijk om vooraf een proefles te doen. Zo kan je samen met de instructeur zien hoe het rijden vlot, en welk rijopleiding het beste bij je past. Tevens is een proefles een kennismaking met je vaste instructeur.

Rijopleiding 2toDrive

Door 2toDrive kun je eerder beginnen met je rijopleiding, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden mag je praktijkexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e verjaardag alleen de weg op onder begeleiding met de door jou zelf gekozen coach(es). Hiervoor dien je een begeleiderspas aan te vragen. Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen! 16,5 jarige hebben gemiddeld 40-45 lesuren nodig ( landelijke cijfers Branche). Bij De Rijscholen Concurrent kan je kiezen voor een 40 lessenpakket (student). Uiteraard is het mogelijk om vooraf een proefles te doen. Zo kan je samen met de instructeur zien hoe het rijden vlot, en welk rijopleiding het beste bij je past. Tevens is een proefles een kennismaking met je vaste instructeur.

2todrive

Rijopleiding Rotterdam

Rijopleiding gevorderde kandidaten

Als je al rijervaring hebt, dan is het verstandig om een proefles te volgen. Zo krijgt de instructeur een goed beeld van jouw rijvaardigheid. Aan de hand van de proefles kan de instructeur een schatting doen van de aantal lessen dat je nodig zult hebben en welk rijopleiding daar het beste bij past. Uiteraard mag je de proefles ook overslaan en direct starten met een pakket naar eigen keuze of kiezen voor de losse rijlessen.

Rijopleiding faalangst

Op zich is ieder mens bang om te falen; dat is helemaal niet zo erg. Vaak is het juist een motiverende factor. Maar sommige mensen zijn zó bang, dat ze zichzelf blokkeren in plaats van motiveren. Angst kan zich openbaren door plotselinge aanvallen van paniek en vrees. Je verkrampt, gaat hyperventileren en je kan zelfs duizelig worden of dubbel zien. De Rijscholen Concurrent neemt rijangst heel serieus en helpt je graag om je angsten te overwinnen.
Heb je last van faalangst, dan is het verstandig om dit te melden aan de rijschool. Wij zullen je plaatsen bij een instructeur die gespecialiseerd is in het geven van rijles aan kandidaten met rij- en faalangst. Door de juiste persoonlijke aanpak helpt de instructeur je om je angsten om te zetten in vertrouwen. De aantal rijlessen dat je nodig zult hebben hangt samen met de mate en vorm van je angst. Het is raadzaam om een proefles te volgen zodat je een advies op maat krijgt van onze rijinstructeur.
Kandidaten met angst  kiezen bij voorkeur voor een  mondelinge theorie-examen en een faalangst praktijkexamen.

Rijopleiding opfrislessen

Opfrislessen

Het komt vaak voor dat kandidaten die al in het bezit zijn van hun rijbewijs een paar rijlessen willen volgen om weer vertrouwd te zijn in het verkeer. Tijdens de opfrislessen zal de instructeur een algemene rit met je maken en je advies en instructies geven. Tevens kan je zelf aangeven waar je nog extra op zou willen oefenen bijv. in- en uitvoegen op de snelweg of file parkeren. Voor de opfrislessen betaal je de losse lesprijs. En dat kan je per keer inboeken bij de instructeur, totdat je het vertrouwen weer terug hebt en weer zorgeloos kunt autorijden.

Rijopleiding buitenlands rijbewijs

Heb je een rijbewijs dat niet afkomstig is van de EU, EVA of vrijgestelde landen, dan moet je in Nederland opnieuw je rijbewijs behalen. Het is van belang om je “foute rijstijl”, zoals bijv. sturen met één hand of onjuiste kijktechniek, af te leren. Om een goed beeld te krijgen van jouw rijvaardigheid, is het van belang om eerst een proefles te volgen. Aan de hand van de proefles kan de instructeur een schatting doen van de aantal lessen dat je nodig zult hebben en welk rijopleiding daar het beste bij past. Uiteraard mag je de proefles ook overslaan en direct starten met een pakket naar eigen keus of kiezen voor de losse rijlessen.
Let erop dat je naast het praktijkexamen ook je theorie-examen moet afnemen.

Neem ook eens een kijkje op: